Avcı-toplayıcı toplumlardan günümüz toplumuna değin süregelen toplum içerisinde en küçük model olma özelliğini koruyan aile kurumu, toplumun süreğenliğini sağlayan değerlerle harmanlanmış olarak toplumun en önemli görevi olan toplumsal varlığı koruma, sürdürme ve nesilden nesile aktarma noktasında önemli bir fonksiyona sahiptir. Bu bağlamda tüm kültür türlerinde ve toplumsal sınıflarda olduğu gibi günümüz toplumunda da aile mefhumu, toplumun temel birimi olarak ve bunun yanı sıra gelecek nesil yani çocuk da ailenin vazgeçilmez bir parçası olarak görülmektedir.
Mevcut toplumda insanların tümü “insanlık”larını somut aidiyetler çerçevesinde gerçekleştirmektedir. Bu noktada toplum büyük bir etkiye sahiptir. Toplumsal ürün olan zamana karşı en dirençli kalıplar, kadınlık ve erkeklik kimlikleridir. Bu kimlikler aile fertleri içerisinde anne-baba rollerine evrilmektedir. Kadın-erkek veya anne-baba toplumsal varlıklardır. Doğumlarından itibaren toplum tarafından onaylanmış, yerine getirilmesi gereken birçok rol ve davranış kalıpları atfedilmiştir. Söz konusu roller çerçevesinde annelik tüm kadınlar için zaruri bir kimlik haline gelmiştir. Kadının varoluşunu sağlayan ve zorunlu kimlik olan annelik olgusu, çocuk sahibi olmakla özdeşleşerek hafta sonu tatili veya emekliliği olmayan bir iş durumuna gelmiştir. Her toplumsal varlıkta olduğu gibi annelik olgusu da toplumsal dinamikler itibariyle değişimler karşısında pek dirençli olmayıp modern hayata adapte olmaya çalışmıştır. Bu doğrultuda annelik mefhumu popüler kültürün etkisiyle yeni görünümler kazanmıştır. Farklı bir imaj oluşturan anne; Blogger Anne.
Popüler kültür, en genel manasıyla halka ait olandır. Yani halkın yaratmış olduğu popüler kültür aynı zamanda kendisini yaratan insanı, biçimsel değişime uğratmıştır. Bu değişime maruz kalan ve kültürel-toplumsal olgu olan annelik, popüler kültürün etkisi ile “Blogger Anne” görünümünü kazanmıştır. Bu görünüm ile kadınlığın önüne geçen annelikte anne, çocuk odaklıdır ve anneler “ideal anne” olduklarını kanıtlamaya çalışmak maksadıyla, psikolojik olarak tatmin edilmek üzere dijital oyalanma yolunu tercih etmiştir. Bu tercih “Blogger Anne” için sosyalizasyon aracıdır. Sosyal benliğini, “Blogger Anne” kimliği üzerinden içselleştiren veya “Ali’nin Annesi”,”Fatma’nın Annesi” formunda nitelendiren anneler bireysel bloglarını dostane, fikir teatisine açık ve deneyimlere dayanan bir forma sokmaya çalışmaktadır. Varoluşlarını çocuk sahibi olmak üzerinden tanımlayan blogger annelerin blog teması, annelik sanatının püf noktalarını kapsamaktadır.
Toplumsal değişim neticesinde bir trend olarak ortaya çıkan, toplumsal rol kalıplarını etkin olarak hissettiren “Blogger Anne” her ne kadar bir dayanışma örneği, fikir alış-verişi veya boş zamanı hoşça geçirmek gibi gözükse de asıl olan, reel iletişimin yerini sanal ilişkilerin almasıyla bir çatı altında birlikte yaşayan insanların ilişkilerinin tükenmesidir.